Management i den digitala eran?

Jag satt i bastun och tänkte på ingenting efter gymmet, nät det slog mig att den arbetsstil jag och många har som en konsekvens av teknikutveckling och samhällets förändring de senaste åren går att sammanfatta i några korta snabbkommandon.

Task manager 2000

Ctrl-O som öppnar ett nytt dokument symboliserar att vi sällan börjar med ett vitt blad. Vi letar upp något vi eller någon annan tidigare har gjort öppnar det dokumentet och börjar förädla.

Ctrl-C, Ctrl-V som kopierar och klistrar in står för att vi ofta arbetar med små färdiga enheter, strängar, bilder som vi pusslar med och stoppar in i nya sammanhang. Vi är kreativt lata!

Ctrl-Z, Ctrl-Y som ger möjligheten inte bara att ångra utan at ångra att du ångrade beskriver beslut baserade på tvekan. Vi gör, gör om, gör om igen tills vi är nöjda.

Ctrl-X som klipper bort någonting ur ett dokument står för värdet av att ta bort det onödiga och överflödiga. Att leta efter den enklaste lösningen.

F5, Ctrl-B som laddar om en sida eller ett dokument respektive gör texten fet (bold på engelska). Vi behöver vara djärva nog att starta om, att sträva efter att bli relevanta på nytt.

Till sist det viktigaste kommandot som inte ens har ett generellt kortkommando. Dela, dela, dela. Sprid det du gör till alla du kan nå, i alla kanaler du har tillgång till.

by Göran Widham

Bookmark the permalink.

Both comments and trackbacks are currently closed.